Glasgow Fort

Project Details

As part of this ambitious upgrade scheme, we have worked closely with British Land to create a new identity for the public realm that aims to provide an inviting and memorable experience. The landscape strategy has been coupled with public art to create a setting that evokes the character of the local area and encourages people to dwell in the external spaces.

BALI Award 2017 – Soft Landscaping Construction (Non-Domestic)

Design Details

  • Tree planting within the site echoes the surrounding Scottish woodlands with 12m tall semi-mature Birch trees and native Pines
  • Use of Scottish Caithness stone in the main squares, with banded paving along key routes to reflect birch trunks in their woodland setting
  • Playful groupings of bronze deer and screen-printed glass screens help animate external seating spaces, evoking an enduring sense of place


Site Area:



British Land


Cooper Cromar


Lucy Casson / Kirsty Brooks (Artists)


Kier / Grace Landscapes

Project Value:



STREETLIFE / Landezine