John Perryn Primary School

Project Details

This new two-form entry primary school was one of the first Pathfinder projects for the DfES Primary Capital Programme, required to meet high educational, environmental and design targets.  Working with the school and Penoyre & Prasad architects, we worked from concept to installation to create a new school where pupils’ imagination can flourish in an environment which maximises educational benefits.

Winner: Ealing Civic Society Award, 2010

Design Details

  • Central ‘gathering’ space at the heart of the scheme with terraced landscape, which also functions to provide informal amphitheatre seating around a flexible performance space
  • Protected, covered external spaces with direct adjacency to early years classrooms
  • An allotment garden and sensory music garden add to the range of external learning experiences
Location:

London Borough of Ealing

Site Area:

1HA

Client:

Willmott Dixon

Architect:

Penoyre & Prasad

Engineer:

Max Fordham

Project Value:

£7m

Photographer:

Tim Crocker